пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Відкриваймо Японію та світ навколо себе

Минулого тижня шепетівська молодь подорожувала префектурами Японії. Дорогою з префектури Аоморі до префектури Міязакі дізнавалися про традиції та особливості японської культури. Гідом цього дня був Павло Котенко. Під час навчання у токійському університеті він 6 років прожив у країні, де сходить сонце.

Присутні мали змогу дізнатися про цікаві місця, події та традиції у 10 префектурах Японії. Зокрема, про такі традиційні заходи, як чайна церемонія та фестиваль «Небута». Вони допомагають розвивати регіони країни та приваблювати туристів. Окрім того, Павло як аграрій за освітою, розповів, як у Японії стимулюють виробництво екологічно чистих фруктів та овочів. Такий досвід він вивчав у регіоні Кюшю, префектури Міязакі.
 

“Дуже важливим є потреба збереження національних коренів та традицій України у Японії. Приємно було розповісти про діяльність тамтешньої громади Українці в Японії "Краяни". Ще у 2013 році разом з краянами мені вдалося започаткувати парад у вишиванках. Тепер він уже традиційний і до нього щороку долучається більше 200 українців та японців”, - розповідає Павло Котенко.
“Дякую усім, хто приєднався до нашої “подорожі” та обговорення! Окреме дякую Шепетівській міській бібліотеці №1 за організацію, прийом та подарунки!”, - додає Павло.

Нагадаємо, захід відбувся в межах року Японії в Україні.
Якщо когось цікавить інформація про країну Японію, або можливість проведення подібного ознайомчого заходу, ми завжди готові до діалогу та співпраці.

Відео-репортаж із заходу
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар