понеділок, 13 листопада 2017 р.

Шепетівка серед аутсайдерів прозорості діяльності міської ради

Нещодавно Ейдос: Центр політичних студій та аналітики представив дослідження щодо діяльності міських та обласних рад. За їхніми даними, середній рівень прозорості, відкритості та підзвітності у Хмельницькій області складає 55%. Відповідно Хмельниччину називають найбільш закритою серед аналізованих областей.


Аутсайдерами “відкритості” вказали і місто Шепетівку. З деякими висновками “Ейдосу” можна посперечатися, але більшість відповідає дійсності.

Зокрема, Шепетівська міська рада вважають порушником щодо поіменного голосування та його оприлюднення. Хоча результати голосування завжди вчасно публікують відразу після пленарного засідання на офіційному сайті міста. В цьому можна переконатися, якщо перейти за посиланням.
Також у сесійній залі ШМР нещодавно було встановлено електронну систему голосування, що значно пришвидшує процес оприлюднення.

У своїх дослідженнях аналітики вказують на недостатній доступ на засідання виконкому/президії. Якщо врахувати, що на офіційному сайті не завжди публікується місце і час проведення засідань, це сміливо можна вважати порушенням. Також не завжди оприлюднюють проекти рішень виконавчого комітету, натомість прийняті рішення намагаються публікувати. Можна це побачити за посиланням.

На жаль, залишається відсутня можливість у шепетівчан подати е-петицію. Не практикують публічні звіти депутатів міської ради. Не створені наглядові ради при комунальних підприємствах. І невідомий мешканцям механізм ініціювання громадських слухань.

Немає коментарів:

Дописати коментар