вівторок, 15 листопада 2016 р.

Навчались неупередженому врядуванню міста

12 листопада активісти, представники ЗМІ та депутати міслької ради взяли участь у тренінгу з врегулювання конфлікту інтересів у місцевих радах.
Тренінг з неупередженості рад Хмельниччини зібрав небайдужих навколо питання попередження конфлікту інтересів у радах, а також інших установах Шепетівки. Конфлікт інтересів не обов'язково призводить до корупційних дій, однак істотно підвищує ризик їх вчинення.

В Україні дане питання врегульовано законодавчо. Держава надає корупційним злочинам особливу оцінку та передбачає відповідні види покарань. Так згідно Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»: Повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради у разі:набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до позбавлення волі, або набрання законної сили рішенням  суду, яким його притягнуто до відповідальності за вчинення  корупційного  правопорушення  або  правопорушення, пов’язаного з корупцією, та застосовано покарання або накладено стягнення у вигляді позбавлення права займати посади або займатися діяльністю, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Приємно, що під час заходу учасники піднімали широке коло питань, які стосуються життєдіяльності нашого міста, а також робили пропозиції для реалізації.

Дякуємо громадській організації Хмельницька Ініціатива за проведений захід.

Тренінг з конфлікту інтересів у місцевих радах у місті Шепетівка

Немає коментарів:

Дописати коментар